Visit Rome

Italië / Rome / Rome

Omschrijving

Rome is de hoofdstad van Italië en tevens de belangrijkste stad van het land op politiek, cultureel en historisch vlak. Rome speelde al voor het begin van onze jaartelling een belangrijke rol binnen de westerse wereld. Rome was in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk zelfs de machtigste stad ter wereld. In het hedendaagse Rome zijn nog veel overblijfselen van het Romeinse Rijk terug te vinden zoals het Pantheon, het Forum Romanum, het Colosseum en het Theater van Marcellus. Voor wie vooral bezienswaardigheden en musea wil bezoeken is Rome een ideale stad. Rome is daarom erg populair onder mensen die binnen een stedentrip vooral veel willen zien op het gebied van historie en cultuur. Er zijn tientallen bezienswaardigheden, kerken en musea te vinden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Daarnaast vind je in Rome de kleinste staat ter wereld: Vaticaanstad. Deze Rooms-Katholieke enclave beslaat een gebied van slechts 0,44 vierkante kilometer.

Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken heeft Rome als vanzelfsprekend natuurlijk ook veel te bieden. Pas wel op, want in Rome heb je op culinair gebied veel zogenaamde ‘tourist traps’. Dit zijn restaurants waar je teveel betaalt voor kwalitatief slecht of matig voedsel. Niets is immers gemakkelijker dan toeristenmenu’s aanbieden waarbij er gebruik gemaakt wordt van goedkope ingrediënten.

Als je een vakantie naar Rome wilt boeken, trek dan zeker een dag of vier uit. Als je veel wilt gaan zien en doen dan heb je misschien nog meer tijd nodig. Er zijn immers weinig steden ter wereld waar zoveel te ondernemen is als in Rome.


ideeën om te verblijven bekijk ons aanbod